user_mobilelogo
Πολιτική Cookies

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και χρησιμοποιώντας την συναινείτε στη χρήση τους σύμφωνα με την πολιτική του "ἐν Λόγοις".

EnLogois Christos Giannaras

Ο Χρήστος Γιανναράς γεννήθηκε το 1935 στην Αθήνα όπου και σπούδασε Θεολογία, ενώ συνέχισε με σπουδές Φιλοσοφίας στη Βόννη και το Παρίσι. Διδάκτωρ Θεολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου της Σορβόννης. Διετέλεσε καθηγητής φιλοσοφίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών της Αθήνας, στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών. Επίσης, έχει διδάξει βυζαντινή θεολογία και Φιλοσοφία στον Άγιο Σέργιο Παρισίων, στο Ινστιτούτο Οικουμενικών Σπουδών (Παρίσι), στη Θεολογική Σχολή της Γενεύης, στη Φιλοσοφική Σχολή Κρήτης (Ρέθυμνο) κ.α.

Κορυφαία προσωπικότητα στο χώρο της θεολογίας και της φιλοσοφίας, έχει δημοσιεύσει περί τα εξηνταπέντε (65) βιβλία, μερικά από τα οποία έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ρωσικά, ρουμανικά, σερβικά, ιταλικά. Το κύριο μέρος της συγγραφικής του εργασίας αντιπροσωπεύει μακρά πορεία σπουδής και έρευνας των διαφορών ανάμεσα στην ελληνική και τη δυτικοευρωπαϊκή φιλοσοφία και παράδοση· διαφορών που δεν εξαντλούνται στατικά στον τόπο της θεωρίας, αλλά καθορίζουν τον τρόπο ή την πρακτική του βίου, δηλαδή ό,τι ὀνομάζουμε πολιτισμό. Παράλληλα, με τακτική επιφυλλιδογραφία (παλαιότερα επί δέκα χρόνια στο Βήμα και από το 2000 στην Καθημερινή) παρεμβαίνει στην κοινωνική και πολιτική επικαιρότητα. Κάποιες συγγραφικές του απόπειρες να καταθέσει μαρτυρία της εμπειρίας γεγονότων, περιηγήσεων ή παθών, θα μπορούσαν ίσως να ενδιαφέρουν τη λογοτεχνία.

 

Πηγή Βιογραφικού: Αντίφωνο


Ιστότοπος Χρήστου Γιανναρά  |  Βιβλιογραφία: BiblioNet



ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΜΕΝΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ "ΕΝ ΛΟΓΟΙΣ"

Διάλεξη του Χρήστου Γιανναρά στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Ασπροπύργου.

Διάλεξη του Χρήστου Γιανναρά στην παρουσίαση του ομώνυμου βιβλίου του στο βιβλιοπωλείο Ιανός.

Διάλεξη του Χρήστου Γιανναρά στην παρουσίαση του ομώνυμου βιβλίου του στο βιβλιοπωλείο Ιανός.

Λόγος του Χρήστου Γιανναρά στην εκπομπή "Περιμένοντας την Ανάσταση" σε σκηνοθεσία Νίκου Φατούρου.

Διάλογος του Μητροπολίτου Δημητριάδος & Αλμυρού κ. Ιγναντίου με τον Χρήστο Γιανναρά στην τηλεοπτική εκπομπή "Αρχονταρίκι".

Διάλογος του Γεωργίου Μαλούχου με τον Χρήστο Γιανναρά στο Ίδρυμα Θεοχαράκη.