user_mobilelogo
Πολιτική Cookies

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και χρησιμοποιώντας την συναινείτε στη χρήση τους σύμφωνα με την πολιτική του "ἐν Λόγοις".

 EnLogois Vassiliki Chryssanthopoulou

Η Βασιλική Χρυσανθοπούλου είναι απόφοιτος του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στην Κοινωνική Ανθρωπολογία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης Αγγλίας. Το διδακτορικό της αφορά στη συγκρότηση της εθνοτικής ταυτότητας των Ελλήνων (Καστελλοριζιών) του Περθ Δυτικής Αυστραλίας. Έχει εργασθεί ως ερευνήτρια στο Κέντρο Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών και εργάζεται ως Επίκουρη Καθηγήτρια Κοινωνικής Λαογραφίας στο Τμήμα Φιλολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών από το 2011.

Τα ενδιαφέροντά της συμπεριλαμβάνουν τα εξής θέματα για τα οποία έχει δημοσιεύσει εκτενώς σε περιοδικά και συλλογικούς τόμους: μετανάστευση, διασπορά, εθνοτικές και τοπικές ταυτότητες, συμβολισμό, τελετουργίες, θρησκεία, υλικό πολιτισμό, προφορική ιστορία και προφορική λογοτεχνία, ιστορία και θεωρία λαογραφίας, επιτόπια έρευνα, σχέσεις λαογραφίας, ανθρωπολογίας και εκπαίδευσης.

 

Πηγή Βιογραφικού: Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο


Βιβλιογραφία: BiblioNet



ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΜΕΝΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ "ΕΝ ΛΟΓΟΙΣ"

Εισήγηση της Βασιλικής Χρυσανθοπούλου στην εκδήλωση για την παρουσίαση της μουσικής εκδόσεως "Δημοτικά Τραγούδια από τη Βυτίνα Αρκαδίας" του Σωτηρίου Τσιάνη.